Een fabel of een realiteit?

Vlamvertragende kledij moet na het wassen een finish (= chemische) behandeling krijgen om zijn brandvertragende eigenschap te houden.

Een fabel of realiteit? Dit is een fabel. Maar er kan wel finish nodig zijn indien deze kledij ook ingezet wordt voor een ander risico en deze functie een finish vereist. Waarom?

Niet voor niets verplicht de wetgever om een degelijke risicoanalyse (RIE) van de werkplek te maken. Dit is nu eenmaal het allerbelangrijkste startpunt om duidelijk een beeld te krijgen van het risico/de risico’s en het type kledij/grondstoffen/PBM dat ingezet moet worden om dit risico af te dekken. Het door elkaar halen van de risico’s en de bijhorende preventieve nabehandelingen bij onderhoud van kledij kan ernstige gevolgen hebben voor de drager van dit persoonlijk beschermingsmiddel (PBM).

 

 


Interesse voor het volledige verhaal?
Hebt u reeds een login, klik op de navigatietoets 'Blog meer' en ontdek het volledige dossier. Indien niet, neem vandaag nog een lidmaatschap op de Febelsafe Technische dossiers. 

Kennismaking met de technische dossiers?
U kunt maximum 1 technisch dossier gratis aanvragen aan Febelsafe als kennismaking.

Wat doen?
Stuur vandaag nog het Febelsafe-secretariaat Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. een mailtje.