Covid... De ene wegwerphandschoen is de ander niet !

In de meeste gevallen worden coronavirussen overgedragen van persoon op persoon via druppels en spatten die tijdens een normaal gesprek of bij hoesten en niezen worden geproduceerd, hetzij door inademing hetzij door afzetting op slijmvliesoppervlakken.
De besmetting met coronavirussen gebeurt voornamelijk door het inademen van aerosol (= mengsel van stofdeeltjes of vloeistofdruppels in een gas, hun grootte is in de orde van 0,2 tot 200 micrometer) en door folmiet (= contact met besmette oppervlakten). Er is tot op heden, in het kader van COVID, geen reden tot aanbeveling voor het dragen van (medische) handschoenen voor huishoudelijke of beroepsactiviteiten,
behalve

 

 

Interesse voor het volledige verhaal?
Hebt u reeds een login, klik dan op de navigatietoets 'Blog meer' en ontdek het volledige dossier. Indien niet, neem vandaag nog een lidmaatschap op de Technische dossiers van Febelsafe. 

Wat doen?
Stuur vandaag nog het Febelsafe-secretariaat (Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.) een mailtje.