Febelsafe viert 50-jarig bestaan, verkiest een nieuw bestuur, verlengt mandaat Ansell (Guido Van Duren) als voorzitter en neemt vanaf nu het voorzitterschap waar binnen ESF, de Europese Safety Federation

April 2023 was een zeer bijzondere maand voor Febelsafe.

In 1973, 50 jaar geleden verscheen Febelsafe voor het eerst in het Belgisch staatsblad. De reden waarom Febelsafe tijdens de Algemene Vergadering die plaatsvond bij de gastfirma Depairon, de kaart trok om naast het statutaire gedeelte voldoende tijd te laten voor het netwerken onder de talrijke aanwezigen. Een gelegenheid om, na Covid, te “updaten” met gekende en ontdekkende gesprekken met de nieuwe ledenbedrijven.

Het Depairon-team stond steeds met de glimlach paraat om het de Febelsafe-leden naar hun zin te maken, niet alleen tijdens de bedrijfsrondleiding, maar ook tijdens het volledige dagprogramma. Alle genodigden waren onder de indruk van de teamspirit en werkvreugde dat er bij deze organisatie heerst. Dhr. Depairon blikte met veel trots terug op het actuele resultaat, en terecht, na de zware periode waarbij de continuïteit van het bedrijf door natuurgeweld (overstromingen van de Vesdre) in 2021 in vraag werd gesteld.  Door het doorzettingsvermogen van zowel de directie als van het personeel is het bedrijf een echt pareltje geworden.  

Het mandaat van 8 bestuurders liep teneinde.
Het vernieuwde bestuur werd verkozen door de Febelsafe leden en hun afgevaardigde vertegenwoordigers bestaat nu uit:
 
De vertegenwoordigers van het nieuwe 10-koppig Febelsafe-bestuur:

  • 3M – Dhr. Jens Verachtert
  • Alsico - Dhr. Alex Lievens
  • Ansell – Dhr. Guido Van Duren
  • Dexis – Dhr. Steve Asselberghs
  • High and Safe/Heli – Mevr. Lindsay Vercruyssen
  • Idewe – Dhr. Frank Weckx
  • Prosafco – Dhr. Geert Massart
  • Sioen – Dhr. Christiaan Dierickx
  • Vandeputte – Dhr. Philippe Halsberghe
  • Vigotec – Dhr. Geert Coelmont

Ondertussen werd Dhr. Guido Van Duren door het bestuursorgaan verkozen voor een nieuw mandaat als voorzitter en Dhr. Geert Massart blijft tevens ook penningmeester en vice-voorzitter.

 

 Guido Van Duren

Geert Massart   

Daarenboven werd eind april, tijdens de Algemene Vergadering van ESF, nam Febelsafe het ESF-voorzitterschap over van BSIF gezien hun mandaat van 4 jaar teneinde liep.
Hier zal ook Guido Van Duren het voorzitterschap voor Febelsafe waarnemen en dit ter opvolging van Alan Murray die BSIF vertegenwoordigde.

ESF: links Febelsafe, Guido Van Duren -  rechts BSIF, Alan Murray

Het dubbel petje van voorzitter binnen de sectorfederaties rond PBM en andere veiligheid staat Guido Van Duren goed.  Het dubbel voorzitterschap wordt er opnieuw één met heel wat nieuwe uitdagingen, niet alleen voor de sectorfederaties maar ook voor de sector zelf.  Diverse nieuw aankomende wetgevingen rond afval, duurzaamheid, limiteren van schadelijke stoffen, productpaspoort, enz.… zijn vaak iets minder eénvoudig te implementeren voor persoonlijke beschermingsmiddelen, het laatste redmiddel voor de dragers om zich te beschermen tegen risico’s.    

Meer vernemen voor welke uitdagingen de sectorfederaties staan? Neem contact op met het Febelsafe-secretariaat: Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.


Febelsafe vzw

Sedert 1973 officieel erkend als beroepsfederatie. Febelsafe is de afkorting voor De Belgische federatie van fabrikanten, distributeurs, dienstverleners en de professionele eindgebruikers inzake veiligheid en welzijn.

Febelsafe vervult een toonaangevende rol door kennis en informatie op gebied van PBM over te dragen naar alle belanghebbenden, alsook een ondersteunende rol te zijn in veiligheid en welzijn. Febelsafe stimuleert de bewustwording en de noodzaak rond persoonlijke veiligheid en bevordert van welzijn zowel in een professionele sfeer als daarbuiten.  Febelsafe draagt bij tot de regelgeving op gebied van veiligheid en welzijn en het waken over de correcte toepassing hiervan en bevordert de vakdeskundigheid in de welzijnssector. Febelsafe is een verbindende partner tussen de gebruiker, de bedrijfswereld, de nationale overheden en Europa.

De Febelsafe waarden zijn: betrouwbaar, neutraal, duurzaam, betrokken

www.febelsafe.be | www.care4safe.be | www.circletex.be | www.fit2fit.be