Waar mondmaskers laten testen?

Voor beschermingsmaskers en andere persoonlijke beschermingsmiddelen is ten minste EU-typeonderzoek nodig, voor de meeste betrokken PBM's in deze Corona crisis is ook een follow-up van de productie door een aangemelde instantie vereist

Alleen aangemelde instanties voor persoonlijke beschermingmiddelen kunnen deze stap uitvoeren

  • u kunt in deze lijst op type product zoeken om een ​​aangemelde instantie te vinden die bevoegd is voor uw product. Let op: klik zeker door op de html of de pdf om te zien welke specifieke PBM ze mogen certificeren, ze zijn zelden voor alle pbm bevoegd.

Lijsten van geaccrediteerde laboratoria voor maskers: De Europese Accreditatieorganisatie EA heeft een lijst gepubliceerd van geaccrediteerde laboratoria: https://european-accreditation.org/coronavirus-outbreak-accredited-laboratories-for-face-masks-testing/ voor het testen van maskers (zowel beschermend als medisch).

  • Opmerking: Er zijn laboratoria die maskers kunnen testen, maar die (nog) niet geaccrediteerd zijn (bv. Laboratoria die doorgaans aan onderzoek werken). Ook zijn niet alle Europese geaccrediteerde laboratoria voor beschermende maskers aangemelde instantie voor adembescherming.