Dumco

 

Nies van der Schansstraat 1 - NL-5161 CE Sprang-Capelle
T +31 416 66 99 77 
Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. | www.dumco.nl
Contact: Jan Dumoulin


 

Dumco is totaalleverancier. Dat betekent voor u complete ontzorging. Over uw inkoop en uw leveringen bijvoorbeeld. Zodat u zich zoveel mogelijk kunt richten op uw klanten. Maar we buigen ons ook graag over uw breinbrekers. Wij denken graag mee met onze klanten. Voor ons is er geen mooiere uitdaging dan om samen met u tevreden eindgebruikers te bereiken. Dumco wil ook graag uw ontwikkel- en vertrouwenspartner zijn. En vanaf het eerste contact heeft u bij ons één aanspreekpunt.

Als totaalleverancier vindt u bij ons alles onder één dak in één webshop en in één catalogus. Duidelijk, betrouwbaar en vakkundig.

Dumco is een gezellig en georganiseerd familiebedrijf. Maar vooral een ambitieus bedrijf die constant inspeelt op de veranderende markt. We denken doelgroepgericht, stoppen veel energie in vragen en behoeften vanuit de markt en dragen oplossingen aan. Eigenlijk proberen we zelfs behoeften voor te zijn. Het leidt tot veel enthousiasme binnen ons bedrijf wanneer we steeds meer doelgroepen weten te helpen. Dit doen meer bedrijven, dat klopt. Maar wij gaan nóg een stapje verder. Wij trekken het ons echt aan wanneer een klant ‘zoekende’ is naar een oplossing voor zijn cliënten. Wij laten zo’n vraagstuk niet rusten, totdat wij een oplossing gevonden hebben.

BETAALBAAR MAATWERK
Wat Dumco vrij uniek maakt in de voetzorg, is de vergaande service en passie voor ontwikkeling. Dumco maakt betaalbaar maatwerk en voorraadhoudende materialen zoals freesblokken, staalwerk enzovoorts. Wat dat betekent?
Voor onze klanten met een specifieke klantvraag verkoopt Dumco geen ‘nee, te duur of te tijdrovend’, maar buigt zich juist over de vraag. We bekijken de opties en maken samen met de klant een freesblok op maat, zodat deze en de uiteindelijke eindgebruiker, krijgt waar die om vraagt. Bovendien blijven de specifieke freesblokken indien gewenst op voorraad in ons magazijn. Vandaag bestellen betekent dus de volgende dag in huis. Zo blijven de kosten laag, en kan de podoloog, podotherapeut of orthopeed snel en tegen niet uitzonderlijke kosten zijn klanten bedienen.

PRODUCTONTWIKKELING
Voor Dumco is productontwikkeling erg belangrijk en daarom ook een groot punt van aandacht. Productontwikkeling is een van de drijfveren zou je kunnen stellen. We zijn gevoelig voor signalen uit de markt. Deze signalen worden meegenomen en daar doen we ook wat mee. Input van onze klanten vinden we ook belangrijk. Die proberen we daarom te verleiden tot inbreng. Zo is in het verleden, in samenwerking met podologen en podotherapeuten, onze lijn Mysole inlegzolen ontstaan. De Mysole-lijn is het beste antwoord op de meest voorkomende voetklachten bij diverse doelgroepen. Maar liefst 48 verschillende inlegzolen bieden nu de oplossing voor de meest voorkomende klachten die podologen en podotherapeuten zien bij hun klanten. Onze Mysole lijn is in Nederland en Belgie verkrijgbaar bij de meeste sportzaken, schoenwinkels en schoenmakers.

Historie van Dumco
De bedrijfsnaam Dumco is 90 jaar geleden ontstaan uit DUMoulin COntreforts, opgericht door Jan Dumoulin sr. Onder de naam Dumco bediende zij jarenlang de schoenindustrie met hoog kwalitatieve contreforts, binnenzolen, inlegzolen etc.

Met de verschuivingen binnen de schoenindustrie en de overname van Gebroeders Veltman in Sprang-Capelle, verschoven de activiteiten binnen de firma en werd verder gewerkt onder de naam GVS.

GVS-Levenbach (Gebroeders Veltman – Levenbach en eerdere overnames van WEK, Stesa en Helvoirt de Nijs) bouwde een stevige bedrijfscultuur uit. Op deze manier werd niet alleen de bedrijfsnaam bij elke overname een beetje langer, ook het productengamma werd steeds omvangrijker en het aantal collega’s nam gestaag toe.

Uit onderzoek bleek echter dat door de verschillende verschuivingen de onduidelijkheid over de bedrijfsnaam toenam. En, omdat duidelijke communicatie – zowel intern als extern – belangrijk is, bekeken we – met de hulp van BeforeTheHype – hoe we de toekomst het beste tegemoet kunnen gaan.

Op 2 november 2009 werd de bedrijfsnaam GVS-Levenbach daarom vervangen door de nieuwe overkoepelende bedrijfsnaam; Dumco. Vier basiswaarden vormen daarbij de solide basis en gemeenschappelijke drijfveer:

KWALITEIT – INNOVATIE – AMBITIE – BETROKKENHEID