Veiligheidsinstituut AP Hogeschool

 

Boomgaardstraat 22 - B-2600 Berchem
T +32 3 203 45 35 | F +32 3 203 42 50
Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. | www.veiligheidsinstituut.be 
Contact: Stefaan Henderieckx


 

Het Veiligheidsinstituut bekleedt een unieke positie in het preventielandschap:

  1. Antwerpen is de enigste Belgische provincie met een veiligheidsinstituut. Ondanks de provinciale wortels van het VI overstijgt de werking en faam van het instituut al jarenlang de provincie- en de landsgrenzen.
  2. Het VI ijvert niet alleen voor meer welzijn op de werk, maar besteedt ook de aandacht aan ‘veiligheid in de privésfeer´.
  3. Het VI niet is niet enkel een kennis-, maar ook doecentrum is. Naast het louter informeren, laten wij onze klanten/cursisten ook zoveel mogelijk proeven van de praktijk. Zij worden in de didactische ruimte letterlijk ‘onder spanning´ gezet, voeren tijdens de opleiding licht- en geluidsmetingen uit met allerhande meetapparatuur, ervaren hoe moeilijk het is om juist en snel te blussen, …

Opleidingen blijven één van de belangrijkste actiemiddelen van het VI. De dienst opleidingen organiseert diverse cursussen, bijscholingen, geleide bezoeken en voordrachten voor verenigingen of scholen. Daarnaast neemt de dienst examens VCA af. De belangrijkste standaardopleidingen -die op regelmatige tijdstippen georganiseerd worden- zijn de opleiding Preventieadviseur niveau III en II.

Het VI verzorgt – naast deze standaardopleidingen – ook specifieke opleidingen voor diverse organisaties en bedrijven, zowel op verplaatsing als in hun eigen didactische ruimte. Een training ‘op maat´ ontstaat in nauwe samenspraak tussen lesgever en klant. Populaire thema´s zijn ‘brand´, ‘ergonomie´ ‘lawaai en trillingen´, ‘producten met gevaarlijke eigenschappen´, ‘persoonlijke beschermingsmiddelen´, ‘veilig thuis´, ‘veilig werken´, ‘werken op hoogte´, ‘rughygiëne´ en ‘veiligheidsmotivatie´.

Een geleid bezoek is een training die in de didactische ruimte plaatsvindt. Deze is niet enkel informatief, maar ook interactief! Er zijn meer dan dertig thema´s aanwezig in verband met welzijn op het werk en thuis. Op een visueel aantrekkelijke manier wordt wetenschappelijke en andere informatie vertaald naar praktisch hanteerbare opstellingen met didactische meerwaarde.


Communicatie naar de markt :

- Ongevaarlijke teambuilding in A'pen

- Praktijkopleidingen technische vaardigheden


VEILIGHEIDSINSTITUUT - CONGRES NAVORMING 2023

Donderdag 4 en vrijdag 5 mei 2023 neemt het Veiligheidsinstituut het Vormingscentrum over!
De rode loper ligt uitgerold voor Welzijn op het werk tijdens het Congres Navorming: preventieadviseurs en andere preventieprofessionals uit heel Vlaanderen vinden elkaar weerom in Malle.
Naast een aanbod van meer dan 60 info- en werksessies staat ruimte voor “net-werken” hoog op de agenda.

Schrijf je nu in, stel je eigen parcours samen en kies uit nog alle beschikbare thema’s (of neem op 4/05 vanaf 15u. deel aan de gemeenschappelijke afsluitende sessie met lekkers).
Daarnaast is er ook een mogelijkheid tot overnachten zodat je onthaast aan de sessies kan beginnen.

Meer info? www.navorming-pvi.be

Stefaan Henderieckx, Veiligheidsinstituut (Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.)